Hoe u uw huis voor de eerste keer kunt inrichten (zonder de bank te breken) We hopen dat de producten die we aanbevelen u bevallen.

Je hebt het eindelijk gedaan. Je hebt een enorme levensmijlpaal ontmoet en je eerste huis gekocht. Dan raakt het je. Een huis heeft veel meer meubels nodig dan een klein appartement. Hoe moet je al deze ruimte opvullen? Als je ineens een heel huis vol met meubels nodig hebt in een haast, dan is deze post voor jou. We hebben onze beste tips samengesteld voor het inrichten van uw huis zonder de bank te breken. Volg ons advies op en uw nieuwe huis wordt een thuis voor u het weet.

Beoordeel uw huidige inventaris

Hoe graag we ons nieuwe huis ook zouden willen inrichten met gloednieuwe, Pinterest-board-ready meubels, voor de meesten van ons is dat geen realistische optie. Hoewel er waarschijnlijk wel wat nieuwe meubels nodig zullen zijn, zult u niet in staat zijn om een echt gevoel te krijgen van wat er nodig is zonder de balans op te maken van uw bestaande inventaris, vooral als u huishoudens voor het eerst combineert met uw belangrijke andere woning. Om dit te doen, gaat u zitten en neemt u een lange, harde blik op alles wat u bezit. Begin met het nieten van meubels en ga dan over op kleinere artikelen zoals textiel en accessoires. Evalueer elk item op basis van het nut, de staat en of het wel of niet past bij uw gevoel voor persoonlijke stijl. Maak een lijst en splits de stukken op in een van de drie categorieën: Nadat je de eerste twee categorieën hebt geregeld, bekijk je ze nog een keer. Beslis deze keer waar elk item wordt geplaatst in uw nieuwe woning. Houd een open geest en overweeg alternatieve arrangementen uit uw laatste woonsituatie. Als iets echt niet past in uw nieuwe omgeving, overweeg dan om het los te laten.

Rangschik aankopen op prioriteit

Omdat het kopen van een huis zo’n grote kostenpost is, hebben mensen meestal een beperkt budget voor de inrichting als ze eenmaal binnenkomen. Dit, in combinatie met de opwinding om voor het eerst een eigen ruimte te ontwerpen, kan leiden tot een aantal kostbare fouten. Of de nieuwe huiseigenaren gaan in de schulden en geven het huis een top-to-bottom makeover of ze blazen het hele budget op waardoor een kamer tot in het kleinste detail perfect is en ze hebben geen geld meer over voor andere benodigdheden. Hier is de geheime binnenhuisarchitecten willen niet dat je het weet: Het is absoluut prima om een huis stuk voor stuk in te richten, in plaats van één kamer tegelijk. Terwijl u waarschijnlijk een paar essentiële zaken – een bed, een dressoir, een bank en een eettafel – bij uw verhuizing beschikbaar wilt hebben, kan de rest in de loop van de tijd worden gekocht. Maak een lijst van items die je nodig hebt om je huis te vullen, en rangschik ze in volgorde van prioriteit. Neem dan de tijd om te beslissen hoeveel u, realistisch gezien, kunt uitgeven aan meubilair en de aankopen dienovereenkomstig te doen. Houd de lijst bij de hand, zodat u er naar kunt verwijzen wanneer u wat extra geld te besteden heeft.

kringloopmeubilair

Houd er rekening mee dat er genoeg manieren zijn om uw huis in te richten zonder dat u naar dure, dure winkels hoeft te gaan. Als nieuwe meubels niet in uw budget passen voor de nabije toekomst, is het tijd om creatief te worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om betaalbare stukken tweedehands te vinden. Het enige wat u nodig heeft is een scherp oog. Ga op zoek naar kringloopwinkels en consignatiewinkels bij u in de buurt en bezoek ze regelmatig om een idee te krijgen van hun wisselende voorraad. Kijk op Craigslist en andere verkoopsites. Besteed aandacht aan berichten voor de lokale werfverkoop en vlooienmarkten. Het kan ook een goed idee zijn om vrienden en familie te laten weten dat u in nood bent. Je weet nooit wie bereid is om wat hand-me-downs aan te bieden. Wees er zeker van dat je alle tweedehands items een stevige beoordeling geeft voordat je ermee instemt om ze mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat ze al hun noodzakelijke onderdelen hebben, structureel gezond zijn en vrij schoon. Doe je best om items te kopen die in lijn zijn met je persoonlijke stijl, maar hou er rekening mee dat ze niet exact overeen hoeven te komen.

Doe-het-zelf-cohesief uiterlijk

Als u bereid bent om een beetje extra moeite te doen, is het mogelijk om individuele meubels te laten lijken alsof ze deel uitmaken van een bijpassende set. Als het om meubels gaat, is meestal alleen de juiste doe-het-zelf handleiding en een paar verflagen nodig. Om dit voor elkaar te krijgen is je eerste stap het vinden van wat designinspiratie. Doorzoek een paar interieursites zoals MYMOVE tot je een paar foto’s vindt die een esthetiek laten zien waar je van houdt. Zoek dan naar een video of een stap-voor-stap handleiding die het proces duidelijk schetst.


Inbraakbeveiliging: Beveiliging volledig op maat. Vraag nu Jouw gratis offerte aan! Ervaren Installateur Camerawaking en Alarmen. Geef inbrekers geen kans, kies veiligheid. Totaaloplossingen.

Waterverzachter nodig? Ontdek ons aanbod!
Klaar om te besparen met een waterverzachter? Aquagroup biedt toestellen, onderhoud en allerhande waterbehandelingen ✓ beste service ✓ beste prijs.

Lederen en stoffen zetels van De Rore | zitmeubelen Deinze
Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet.

Bewakingscamera shoppen: De populairste modellen beveiligingscamera’s zijn de Bullet, Dome en Cube. De Bullet doet vooral dienst als outdoor-camera, de dome als indoor-camera (winkels, kantoren, …).