Denkt u erover om de woningmarkt te betreden? Op dit moment is de markt op een vreemde plek: Lage hypotheekrentes drijven mensen naar een markt met een afnemend aanbod van beschikbare woningen. Voor potentiële huizenkopers kan dit ontmoedigend zijn. Aan de andere kant zijn de woningbouwers aan het groeien. Mensen wenden zich tot de bouw, het ideale huis dat beter past bij de veranderende behoeften van hun gezin. Hier zijn een paar redenen waarom het nu tijd is om tweedehandswoningen te slopen en in plaats daarvan uw nieuwe huis te bouwen.

Waarom je moet bouwen en niet kopen?

De Nationale Bestaande Woning Inventarisatie is aan het krimpen. Er zijn op dit moment minder huizen te koop in de Vlaanderen, wat betekent dat de concurrentie heviger is. Uit de huisvestingsgegevens van juni blijkt dat de inventaris van nieuwbouwwoningen het afgelopen jaar met 19,3% is gedaald. En dit aantal blijft in de loop van de maanden dalen.

Wat dit betekent voor huizenkopers – of mensen die besluiten om te kopen of te bouwen – is dat ze mogen verwachten dat ze nu meer zullen betalen voor bestaande woningen. Volgens dezelfde huisvestingsgegevens was de mediane noteringsprijs in juni 342.000 euro, wat 5,1% hoger is dan het jaar ervoor. De huizenprijzen blijven stijgen omdat de inventaris krimpt. Maar er is nog een andere factor die het bouwen van een huis veel aantrekkelijker maakt op dit moment… en dat is de lage hypotheekrente die kopers verleidt om de markt te betreden.

Lage hypotheektarieven brengen meer kopers op de markt…

In juli, volgens de laatste gegevens van de bankfederatie, daalde de 30-jarige vastrentende hypotheekrente tot een recordlaagtepunt van 3,26%. En voorspelbaar, schommelden de toepassingen van de huislening in de eerste week van Juli. Meer mensen zijn in staat om hypotheekleningen tegen een laag tarief te beveiligen en de markt in te gaan, wat de afnemende huisinventaris en de omhoogschietende huizenprijzen verder verergert.

Als u op dit moment op het hek staat om een huis te bouwen of te kopen, overweeg dan hoe het proces van het kopen van een huis in deze markt eruit zou kunnen zien. Als u niet klaar bent voor de bied-oorlogen of de afwikkeling aan de hogere kant van uw budget, overweeg dan de bouw. Kopers die zich richten op de bouw van nieuwe woningen gebeurt meer dan u nu denkt.

Bouwen neemt toe in Vlaanderen

Meer Vlamingen werken nu vanuit huis dan ooit. Sommige bedrijven zijn hun werknemers in ploegendienst naar het kantoor aan het verplaatsen, met mensen die slechts een paar dagen per week op kantoor werken. Anderen schrappen het werk op kantoor volledig ten gunste van telewerken in de nabije toekomst. Als u denkt aan uw huis als een plek voor uw gezin EN uw bedrijf, dan bent u niet alleen.

De woningproductie groeit. Het ministerie van Volkshuisvesting en Stadsontwikkeling en het ministerie van Handel melden dat in juni de woningbouwproductie in het hele land met 8,3% is gestegen. De bouw van een eengezinswoningen steeg met 6,3% – het op één na hoogste percentage van het jaar. Naast zorgen over huisvestingsprijzen en kleinere voorraden, kiezen de mensen om te bouwen omdat zij in hun toekomst investeren.

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het bouwen in plaats van het kopen van een tweedehandswoning op dit moment. Als u de overstap naar een nieuwe woning wilt maken, neem dan de tijd om uit te zoeken wat uw gezin nodig heeft. Door uw huis te bouwen kunt u ruimtes creëren die perfect geschikt zijn voor uw behoeften, of het nu gaat om een plattegrond die gemaakt is om te vermaken, een uitloopkelder of een rustig thuiskantoor. Wat u ook nodig heeft, uw nieuw gebouwde woning kan u voorzien. Historisch lage rentetarieven kunnen uw droom van het bouwen van een nieuwe woning beter haalbaar maken.

 

Ramen en deuren laten vervangen? Ramen en deuren in PVC, gelakte kunsthars en aluminium van uitsluitend eigen fabricaat. Geco is als producent gespecialiseerd in buitenschrijnwerk

Gevelreiniging tips: Uw gevel is vervuild, bemost of beklad met graffiti? Wij verwijderen elk vuil deskundig via de juiste behandelmethode.Hoeveel kost gevelreiniging? kosten Het laten reinigen van een gevel op zich is slechts één ding

Welfsels in beton : Gladde gewapende welfsels ogen strak. U plaatst ze dus zonder extra afwerking in garages, kelders, werkateliers en moderne interieurs

Atles copco bouwmateriaal: Atlas Copco compressoren, generatoren, waterpompen of lichtmasten gezocht? Dan ben je hier bij Fimatec aan het het juiste adres!